ورق سینوسی رنگی چیست؟

ورق سینوسی رنگی چیست؟

یکی از محبوب‌ترین مدل‌های ورق رنگی، ورق سینوسی رنگی است. به‌احتمال زیاد نسخه‌های گوناگونی از این ورق را در ساختمان‌های مختلف دیده باشید. این ورق‌ها در متریال‌های گوناگونی مانند گالوانیزه یا حتی پلاستیک‌های فوق فشرده تولید می‌شوند و کاربردهای خاصی دارند.

به‌دلیل شکل موج‌داری که در طراحی این ورق وجود دارد، به آن ورق سینوسی گفته می‌شود. اگر نمی‌دانید باید گفت که سینوس در نمودار ریاضی به‌شکل موج‌های پشت‌سرهم رسم می‌شود. رنگ‌های گوناگونی وجود دارد که این ورق در آن‌ها تولید می‌شود.

اگر می‌خواهید بیشتر با این ورق‌های کاربردی و فوق‌العاده آشنا شوید، پیشنهاد می‌شود که تا انتهای این مقاله آموزشی ما را همراهی کنید. ما در تیم فولادینو تمام تلاش خود را می‌کنیم که آشنایی شما با ورق‌های سینوسی را کامل کنیم.

ورق سینوسی رنگی چیست؟

در پاسخ به ورق سینوسی رنگی چیست، باید گفت این ورق یکی از متریال‌های فوق‌العاده محبوب است که برای ساخت‌وساز در پروژه‌های مختلف استفاده می‌شود. این ورق ظاهری موج‌دار و سینوسی دارد و به همین دلیل مزایای گوناگونی را به شما ارائه می‌دهد.

همان‌طور که از نامش مشخص است، این نوع ورق رنگی است و در رنگ‌های گوناگونی تولید می‌شود. می‌توانید نسبت به نیاز و سلیقه خود یکی از مدل‌های ورق سینوسی را تهیه کرده و آن را در ساختمان استفاده کنید. استفاده از این ورق در ساخت کرکره فلزی یا سقف شیروانی بسیار کاربردی است.

پراستفاده‌ترین رنگ‌های ورق سینوسی

جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع ورق رنگی می‌توانید به مقاله ورق رنگی چیست مراجعه کنید.

پراستفاده‌ترین رنگ‌های ورق سینوسی

همان‌طور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم، این ورق در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود. تولیدکنندگان این ورق گالوانیزه برای این‌که استفاده از ورق‌های سینوسی در هر محیط با هر طراحی ممکن باشد، رنگ‌های مختلفی را در تولید آن به‌کار می‌برند. از محبوب‌ترین و پراستفاده‌ترین رنگ‌هایی که این ورق در آن‌ها تولید می‌شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرمز گوجه‌ای با کد رنگ 3000
  • قرمز جگری با کد رنگ 3020
  • نارنجی با کد رنگ 2003
  •  قهوه‌ای با کد رنگ 8004
  • قهوه‌ای سوخته با کد رنگ 8017
  • آبی آسمانی با کد رنگ 5012
  • آبی نیسانی با کد رنگ 5015

جدول وزنی ورق سینوسی رنگی

باید برای آشنایی بیشتر با این ورق، جدول وزنی ورق سینوسی رنگی را بررسی کنید. به همین دلیل، ما در ادامه این جدول را برای شما آماده کرده‌ایم:

طول (میلی‌متر)عرض (میلی‌متر)ضخامت (میلی‌متر)وزن (کیلوگرم)
200010000.56
200010000.711
20001000116
200010001.524
20001000232
250012500.513
25001250125
250012501.2531
250012501.537
600010000.524
جدول وزنی ورق رنگی سینوسی

نحوه ساخت ورق سینوسی رنگی

یکی از نکات مهم که می‌تواند آشنایی شما با ورق سینوسی رنگی را بیشتر کند و اطلاعات‌تان را در این زمینه گسترش دهد، بررسی نحوه ساخت این ورق‌ها است. ورق‌های سینوسی یا همان ورق کرکره‌ای را ابتدا با استفاده از فلز پایه مانند فولاد و با روش‌های گالوانیزه‌سازی مانند غوطه‌وری گرم، گالوانیزه می‌کنند.

این یعنی روی آن یک‌لایه فلزی می‌کشند که در برابر عوامل محیطی و خوردگی مقاوم شود. این موضوع باعث می‌شود تا مقاومت فلز بالا رود. سپس بعد از گالوانیزه کردن این ورق، آن را رنگ می‌کنند تا ظاهری جذاب‌تر داشته باشد.

نحوه تولید ورق رنگی سینوسی

این کار در کوره‌های مخصوص انجام شده و از رنگ‌های مقاوم استفاده می‌شود. در آخرین مرحله نیز با استفاده از دستگاه‌های مخصوص، ورق را به‌شکل موج‌دار یا همان سینوسی در می‌آورند، سپس ورق رول‌شده را به بازار خرید و فروش فولاد ارسال می‌کنند.

کاربردهای ورق سینوسی رنگی

از این ورق در جاهای مختلفی استفاده می‌شود. در واقع این موضوع به‌دلیل کاربردهای گوناگون ورق است و می‌تواند امور مختلف را برای شما تکمیل کند. مهم‌ترین کاربرد ورق رنگی سینوسی، این است که آن را در ساخت شیروانی و شیب‌دارها استفاده می‌کنند.

این امر به‌دلیل شکل موج‌دار ورق بسیار کاربردی است، زیرا آب و برف روی آن جمع نمی‌شود و بلافاصله از سقف پایین می‌آیند. سوله‌ها، کارخانه‌ها، سالن‌های ورزشی، باغ‌ها و خانه‌های شمال کشور از این سقف‌ها بهره می‌برند.

ازطرف‌دیگر می‌توانید به‌عنوان کرکره نیز از این ورق استفاده کنید. وزن مناسب و استحکام بالای این ورق، مقاومت بالایی برای محافظت از ورودی مغازه‌ها و ساختمان‌ها ایجاد می‌کند. همچنین قیمت آن نیز کم بوده و به یک انتخاب اقتصادی تبدیل‌ شده است.

مشخصات و ویژگی‌های ورق سینوسی رنگی

اگر می‌خواهید بیشتر و دقیق‌تر این ورق را بررسی کنید و تمامی نکات استفاده از آن را بلد باشید، باید مشخصات و ویژگی‌هایی که در این ورق وجود دارد را مورد بررسی قرار دهید. از مهم‌ترین ویژگی‌های ورق رنگی سینوسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول آن‌ها میان یک تا 6 متر است.
  • عرض ورق معمولا 100 یال 125 میلی متری است
  • ضخامت‌هایی که این ورق در آن تولید می‌شود، معادل 0.3، 0.5 و یک میلی‌متری است که هرکدام کاربردهای خاص خود را دارند
  • مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی
  • استفاده از رنگ‌های ضد آب
  • کاربردهای گوناگون

مونتاژ ورق رنگی سینوسی به چه شکل است؟

سوالی که شاید ذهن بسیاری از افراد را درگیر کرده باشد، این است که مونتاژ ورق سینوسی رنگی به چه شکل است؟ یکی از مزایای این ورق مونتاژ راحت آن در انواع پروژه‌های ساختمانی است. پرس‌شدن راحت این ورق‌ها و انعطاف‌پذیری بالا از دیگر مزایای آن‌ها است.

تعمیر و نگهداری از ورق رنگی سینوسی

مزیت دیگری که می‌توانید در این ورق آن را پیدا کنید، تعمیر و نگهداری آسان این ورق‌ها است. باید این نکته را بدانید که ورق‌های گالوانیزه سینوسی در برابر نفوذ موریانه و کپک‌ها مقاوم هستند و حتی تعمیر آن‌ها هم کم‌ترین هزینه را برای شما خواهد داشت.

نگهداری از ورق رنگی سینوسی یا کرکره‌ای

جمع‌بندی

اگر به‌دنبال این هستید که یک ورق عالی تهیه کنید، ورق سینوسی رنگی که از جنس گالوانیزه است، کاربردهای عالی و مختلفی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این ورق‌ها رنگی هستند و در کد رنگ‌های گوناگونی تولید می‌شوند. برخی از شرکت‌ها حتی کد رنگ شخصی‌سازی‌شده مشتری را تولید می‌کنند. به‌دلیل شکل موج‌دار این ورق، استفاده از آن بسیار آسان است و می‌توانید برای سقف‌های منازل و سوله‌ها از آن استفاده کنید.

در این مقاله که توسط متخصصین فولادینو نگارش‌شده، تمام تلاش خود را کردیم که به‌طور کامل شما را با ویژگی‌ها و مشخصات این ورق‌ها آشنا کنیم. با مطالعه این مقاله پاسخ سوال ورق سینوسی چیست را درک خواهید کرد. شما همچنین می‌توانید قیمت ورق رنگی را نیز از طریق مجموعه فولادسازان راه ابریشم دریافت کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *